T1 - Foreninger
NYHED - bannerannonce top
T3 Genbrugsbutikken på Facebook
 
12-04-17

Også påskevandring i år.

I stedet for den traditionelle højmesse tager Aulum Kirke igen i år med sognepræst Maj-Brit Hvid Christensen i spidsen anden påskedag den 17. april påskebudskabet med ud i naturen og gennemfører den ni kilometer lange påskevandring fra Aulum til Hodsager - og tilbage igen, hvis man har lyst.
Sognepræsten har allieret sig med den erfarne vandringsmand Jens Peder Kristiansen, der selvfølgelig har tilrettelagt en anderledes tur end sidste år. Man vil både ud og hjem gå så meget som muligt på skovsti og mark i stedet for asfalt.
Sidste år havde cirka 50 mennesker iført sig det praktiske fodtøj for at gå med, og rigtig mange, der ellers normalt ikke var kommet i kirke anden påskedag, var med på vandring. Maj-Brit Hvid Christensen håber på omkring 75 i år, men det afhænger af vejret.
Programmet begynder med en kort gudstjeneste i Aulum Kirke, inden man begiver sig af sted i samlet flok, og i Hodsager Kirke holdes en kort nadvergudstjeneste. Hjemturen er på omkring 11 kilometer og slutter med kaffe i Kirkehuset i Aulum.
Maj-Brit Hvid Christensen vil gerne have det kropslige ind i det kirkelige liv. Det er godt at gå sig til tanker, og hun har erfaret, at når man går sammen, møder man både andre mennesker og Gud. Dette møde sker ikke kun i kirkerummet, pointerer hun.
Påsken handler også om vandring, og 2. påskedag berettes der i Lukas evangeliet om to af Jesu disciple, der vandrer til Emmaus, og Jesus slår følge med dem. På turen sidste år fremhævede flere, at her var det netop et møde med nye mennesker, da de efterfølgende sad og sludrede over kaffen og kagen i Kirkehuset.
Man går i forskelligt tempo og er derfor ikke sammen med de samme mennesker hele vejen, men skifter samtalepartner undervejs, og Maj-Brit forstod på flere, at det var en kæmpe øjenåbner for folk at falde i snak med nye mennesker, som man måske havde set i byen, men aldrig talt med før.
(- RED. FRA HERNING FOLKEBLAD AF BN)
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
Julehygge i Ældresagens søndagscafe
Søndag den 16. december kl. 14 holder Ældresagens søndagscafe juleafslutning i Stationen i Aulum.
...
Aulum Y's Men's Club har nu også juletræer til salg ...
Aulum Y's Men's Club er nu klar til at sælge flotte juletræer...
Træerne sælges i gården ved Købman...
Så kan der købes fyrretoppe og pyntegrønt i Aulum ....
Så er der fyretoppe og pyntegrønt til salg i Købmandsgården, Danmarksgade 70, Aulum.
Alt sælges i g...
Julestue i aktivitetshuset Kastaniegården...
Aktivitetshuset Kastaniegården afholder JULESTUE fredag den 23.11.2018 kl. 11-15.

Alle er ...
Spændende foredrag om Nelson Mandelas vej til frihed og forsoning
Aulum Y´s mens Club og ”foredrag for alle” under Aulum KFUM og K fik forleden aften indblik Mande...
ldre nyheder
H1 - Aulum Y's Men's Club