T1 - Borger info
NYHED - bannerannonce top
T3 Genbrugsbutikken på Facebook
 
20-12-16

Danmarks tredjestørste vindmøllepark på land

I Hvidemosen på grænsen mellem Herning og Holstebro kommuner har der været rejsegilde på det kæmpestore vindmølleprojekt til 350 millioner kroner, og de fleste af de 21 vindmøller er i gang, så nu skal produktionen af strøm i Hogager Vindpark K/S for alvor til at begynde.
Alle møllerne er 122 meter høje, målt fra jord til vingespids, og byrådsmedlem Aksel Gade fra Holstebro oplyste ved rejsegildet, at vindmølleparken er beregnet til at kunne levere strøm til at dække et forbrug svarende til 25.000 parcelhuse.
Alene de støbte vindmøllefundamenter plus grusstierne dækker 10 hektarer, og naboerne på begge sider af kommunegrænsen har forgæves gjort indsigelser mod den massive opstilling af møller, hvoraf de yderste er placeret i kommuneskellet, og efterfølgende har flere af beboerne på begge sider af kommunegrænsen lagt sag an mod vindmølleopstilleren, fordi de mener, at de har fået for lidt i erstatning for det værditab, som deres ejendomme vil lide.
Projektudvikler Gunnar Lisby Kjær fra Lemvig, der står bag den kæmpestore vindmøllepark, afventer dog en kommende retssag med ro i sindet. Han tvivler personligt stærkt på, at de får udbetalt så stor en erstatning, som de kræver.
Der har været arbejdet med planer for vindmøller i Hvidemosen i næsten 10 år, og i første omgang var der planer om at stille færre, men større vindmøller op. Det giver normalt den bedste økonomi. Men det kunne ikke lade sig gøre på grund af krav fra luftfartsmyndighederne, så man valgte i stedet at opstille tre rækker hver med syv lidt mindre 2,2 megawatt møller, som Vestas har specialdesignet netop til brug for dette site.
(- RED. FRA HERNING FOLKEBLAD AF BN)
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
Fortællinger om gamle dage i Aulum - Kastaniegården den 5. september
Vil du gerne høre om gamle dage i Aulum, som Elly Larsen husker det ?
Så kom til foredrag på Kastan...
Global fortæller besøgte Aulums Y`s Men
Aulum Y`s Men`s Club har haft besøg af Global fortæller i Danmission, Martin Sørensen, Aarhus.

Ha...
Resultat af Aulum Bike 2018
Aulum Bike 2018 blev afviklet i nye klæder.

25 års jubilaren - Aulum Bike 2018 – var trukket i n...
Aulum Bike 2018 - i nye klæder
Det traditionsrige motionscykelløb Aulum Bike - der afvikles søndag den 19. august for 25. gang - ha...
Ænderne var i hopla på Aulum Dyrskue – og teltet på flyvetur....
I år blev der en del dramatik med teltet og afviklingen af anderæset

Aulum Y´s Men´s Club og FDF ...
ldre nyheder
H1 - LokalHåndbogen 2018