T1 - Borger info
NYHED - bannerannonce top
T3 - Genbrugsbutikken Danmarksgade 70, Aulum
 
20-12-16

Danmarks tredjestørste vindmøllepark på land

I Hvidemosen på grænsen mellem Herning og Holstebro kommuner har der været rejsegilde på det kæmpestore vindmølleprojekt til 350 millioner kroner, og de fleste af de 21 vindmøller er i gang, så nu skal produktionen af strøm i Hogager Vindpark K/S for alvor til at begynde.
Alle møllerne er 122 meter høje, målt fra jord til vingespids, og byrådsmedlem Aksel Gade fra Holstebro oplyste ved rejsegildet, at vindmølleparken er beregnet til at kunne levere strøm til at dække et forbrug svarende til 25.000 parcelhuse.
Alene de støbte vindmøllefundamenter plus grusstierne dækker 10 hektarer, og naboerne på begge sider af kommunegrænsen har forgæves gjort indsigelser mod den massive opstilling af møller, hvoraf de yderste er placeret i kommuneskellet, og efterfølgende har flere af beboerne på begge sider af kommunegrænsen lagt sag an mod vindmølleopstilleren, fordi de mener, at de har fået for lidt i erstatning for det værditab, som deres ejendomme vil lide.
Projektudvikler Gunnar Lisby Kjær fra Lemvig, der står bag den kæmpestore vindmøllepark, afventer dog en kommende retssag med ro i sindet. Han tvivler personligt stærkt på, at de får udbetalt så stor en erstatning, som de kræver.
Der har været arbejdet med planer for vindmøller i Hvidemosen i næsten 10 år, og i første omgang var der planer om at stille færre, men større vindmøller op. Det giver normalt den bedste økonomi. Men det kunne ikke lade sig gøre på grund af krav fra luftfartsmyndighederne, så man valgte i stedet at opstille tre rækker hver med syv lidt mindre 2,2 megawatt møller, som Vestas har specialdesignet netop til brug for dette site.
(- RED. FRA HERNING FOLKEBLAD AF BN)
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
Julehygge i Ældresagens søndagscafe
Søndag den 16. december kl. 14 holder Ældresagens søndagscafe juleafslutning i Stationen i Aulum.
...
Aulum Y's Men's Club har nu også juletræer til salg ...
Aulum Y's Men's Club er nu klar til at sælge flotte juletræer...
Træerne sælges i gården ved Købman...
Så kan der købes fyrretoppe og pyntegrønt i Aulum ....
Så er der fyretoppe og pyntegrønt til salg i Købmandsgården, Danmarksgade 70, Aulum.
Alt sælges i g...
Julestue i aktivitetshuset Kastaniegården...
Aktivitetshuset Kastaniegården afholder JULESTUE fredag den 23.11.2018 kl. 11-15.

Alle er ...
Spændende foredrag om Nelson Mandelas vej til frihed og forsoning
Aulum Y´s mens Club og ”foredrag for alle” under Aulum KFUM og K fik forleden aften indblik Mande...
ldre nyheder
H1 - Aulum Y's Men's Club