T1 - Kulturminder
NYHED - bannerannonce top
T3 Genbrugsbutikken på Facebook
 
14-11-16

Fjerkræudstillingen blev aflyst

Årets højdepunkt for mange lokale due- og hønseavlere blev i stedet det stik modsatte, da kredsdyrlægen i Herning sent torsdag eftermiddag ringede til formanden for Herning og Omegns Sirdueklub Alfred Kirk og oplyste, at Fødevarestyrelsen havde besluttet at aflyse samtlige fjerkræudstillinger i Danmark på grund af udbrud af fugleinfluenza.
Aflysningen kom, netop som Alfred Kirk var ved at gøre nogle af sine duer klar til den traditionsrige udstilling i Aulum Fritidscenter, men han var forberedt på, at det kunne ske, fordi han havde fulgt udviklingen, men det skete på det værst tænkelige tidspunkt, fordi både han og mange andre avlere havde lavet nogle fantastiske dyr i løbet af året, som man nu ikke fik lov til at udstille.
Alfred Kirk er sikker på, at han har landets bedste gæs hjemme i stalden, men nu skal de slagtes, så det får han aldrig bevis for. Han har dog fuld forståelse for Fødevarestyrelsens beslutning. Det ville være forfærdeligt, hvis fugleinfluenzaen kom til landet, så selvfølgelig er man nødt til at forbyde udstillinger indtil videre.
Men aflysningen kommer i følge Alfred Kirk til at koste både penge og medlemmer, for mange avlere synes ikke, det er besværet værd, når sådan noget sker. Han har tilbragt en travl weekend med at tale med udstillere og fjerkræavlere fra hele landet, og han har samtidig skullet tage stilling til, hvad der skal ske med hans op mod 500 duer, ænder, høns og gæs på ejendommen midt i Ljørring. Han har hentet hønsene ind på stald og går i gang med at slagte ænder og gæs allerede nu. Det skal jo alligevel ske op til jul.
Mange andre fjerkræudstillinger over hele landet enten er eller vil blive ramt. Alfred Kirk tror også, at landsudstillingen for høns i Herning i december vil blive aflyst, og også landsudstillingen for duer i Fredericia i januar hænger i en tynd tråd.
Fjerkræudstillingen i Aulum, der er en af landets ældste, blev også ramt af aflysning i 1995 på grund af Newcastles Disease og i 2006 på grund af fugleinfluenza.

(- RED. FRA HERNING FOLKEBLAD AF BN)
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
Fortællinger om gamle dage i Aulum - Kastaniegården den 5. september
Vil du gerne høre om gamle dage i Aulum, som Elly Larsen husker det ?
Så kom til foredrag på Kastan...
Global fortæller besøgte Aulums Y`s Men
Aulum Y`s Men`s Club har haft besøg af Global fortæller i Danmission, Martin Sørensen, Aarhus.

Ha...
Resultat af Aulum Bike 2018
Aulum Bike 2018 blev afviklet i nye klæder.

25 års jubilaren - Aulum Bike 2018 – var trukket i n...
Aulum Bike 2018 - i nye klæder
Det traditionsrige motionscykelløb Aulum Bike - der afvikles søndag den 19. august for 25. gang - ha...
Ænderne var i hopla på Aulum Dyrskue – og teltet på flyvetur....
I år blev der en del dramatik med teltet og afviklingen af anderæset

Aulum Y´s Men´s Club og FDF ...
ldre nyheder
H1 - Aulum Y's Men's Club