T1 - Kirkelig info
T2 - Roll Back Malaria - støt kampen mod malaria
T3 - Genbrugsbutikken Danmarksgade 70, Aulum
 
Nyhed26-05-18

Købmandsgårdens lopper og genbrug har 20 års jubilæum

Købmandsgårdens lopper og genbrug har 20 års jubilæum
Kronprinsen fylder 50
Gademarked i Aulum

Med disse 3 begivenheden må lørdag den 26. maj 2018 gå over i historien, som en helt speciel festdag i Aulum.
Den 1. juni er det 20 år siden at Aulum Y´s Mens Club overtog den tidligere købmandsgård i Danmarksgade 70, hvorfor her følger et kort tilbageblik.
Siden købmand Lindholdt lukkede butikken sidst i 70 erne, havde huset rummet flere forskellige aktiviteter - bl.a. som kontor for Aulum Erhvervsforening og en forsikringsvirksomhed.

Det havde længe været et stort ønske hos Aulum Y´s Mens Club og Aulum FDF, at få nye blivende lokaler til afholdelse af de dengang 6 årlige loppemarkeder.
Hidtil havde der bl.a. været afholdt loppemarked i Ove Jensens møbelfabrik, i DLG bygningen og sidst i de noget støvede lokaler i det gamle cementstøberi.
Cementstøberiet skulle fjernes for at give plads til boliger (det nuværende Rørparken), så det blev rygstødet til at Y´s Mens Clubben købte Købmandsgården pr den 1. juni 1998.
Her blev der startet op med at afholde de 6 loppemarkeder som tidligere, men nu i opvarmede lokaler, og med et lille cafeteria, hvor kunderne kunne købe kaffe og rundstykker til billige priser. Det blev en virkelig festdag, da lokalerne kunne tages i brug.
Omsætningen steg stille og roligt og efterhånden modnes tanken om at holde mere åbent, og aktiviteterne blev udvidet til afholdelse af et loppemarked hver måned.

I 2010 blev det store spring taget – de små lokaler blev nedlagt og der blev etableret en lys og fin butik, som var åbent hver tirsdag og lørdag. Åbningen foregik med snoreklip og stor fest i december 2010.
I maj 2017 afsluttedes igen en omfattende renovering med helt nyt tag med ovenlys vinduer, udnyttelse af hele loftsarealet ved at hæve hele tagkonstruktionen og endelig ved inddragelse af lejligheden – der hidtil havde været udlejet – blev til salgsområde.

”Vi er meget taknemmelige for alle de gode ting, der bliver indleveret i Købmandsgården. Hver en krone, der tjenes på effekter i Købmandsgården og i forbindelse med vore aktiviteter i øvrigt bliver givet til lokale foreninger, aktiviteter mv. til gavn for børn, unge og ældre” fortæller Bjarne Laursen fra Aulum Y´s Men`s Club.

Købmandsgårdens åbningstider er nu udvidet til tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag.

”I anledning af 20 års jubilæet vil der i år være en overraskelse til de børn, der møder frem” slutter Bjarne Laursen, der glæder sig til, at rigtig mange kommer ind og ser de fantastiske jubilæumstilbud - og gør en god handel.
(- AM)
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
Foredrag med Laurits Tørnæs torsdag 7. februar 2019
Torsdag den 7. februar 2019 kl. 14 kommer Laurits Tørnæs til Kastaniegården og holder foredrag med e...
"Fra blå blink til rollator" og rejseinfo med Primo Tours den 07.02.2019
Torsdag den 7. februar 2019 kl. 15.00-18.30 afholder Ældre Sagen Aulum-Vildbjerg lokalafdel...
Søndagscafe på Kastaniegården 3. februar 2019
Søndag den 3. februar 2019 fra kl. 14 - 16 er der søndagscafe i Aktivitetshuset Kastaniegården i Aul...
Hyggelig besøgsaften på Birketoft 23.01.2019
Alle havde mulighed for at synge med - hver sit næb - da Aulum Y´s Men`s Club forleden havde besøgsa...
Hjertestartere i Aulum-Haderup området
Vidste du at der i Lokalhåndbogen for 2019 findes oversigt over hvor der er hjertestartere i lokalom...
ldre nyheder
H1 - Aulum Y's Men's Club