T1 - Naturoplevelser
T2 - Roll Back Malaria - støt kampen mod malaria
T3 Genbrugsbutikken på Facebook
 
Nyhed26-05-18

Købmandsgårdens lopper og genbrug har 20 års jubilæum

Købmandsgårdens lopper og genbrug har 20 års jubilæum
Kronprinsen fylder 50
Gademarked i Aulum

Med disse 3 begivenheden må lørdag den 26. maj 2018 gå over i historien, som en helt speciel festdag i Aulum.
Den 1. juni er det 20 år siden at Aulum Y´s Mens Club overtog den tidligere købmandsgård i Danmarksgade 70, hvorfor her følger et kort tilbageblik.
Siden købmand Lindholdt lukkede butikken sidst i 70 erne, havde huset rummet flere forskellige aktiviteter - bl.a. som kontor for Aulum Erhvervsforening og en forsikringsvirksomhed.

Det havde længe været et stort ønske hos Aulum Y´s Mens Club og Aulum FDF, at få nye blivende lokaler til afholdelse af de dengang 6 årlige loppemarkeder.
Hidtil havde der bl.a. været afholdt loppemarked i Ove Jensens møbelfabrik, i DLG bygningen og sidst i de noget støvede lokaler i det gamle cementstøberi.
Cementstøberiet skulle fjernes for at give plads til boliger (det nuværende Rørparken), så det blev rygstødet til at Y´s Mens Clubben købte Købmandsgården pr den 1. juni 1998.
Her blev der startet op med at afholde de 6 loppemarkeder som tidligere, men nu i opvarmede lokaler, og med et lille cafeteria, hvor kunderne kunne købe kaffe og rundstykker til billige priser. Det blev en virkelig festdag, da lokalerne kunne tages i brug.
Omsætningen steg stille og roligt og efterhånden modnes tanken om at holde mere åbent, og aktiviteterne blev udvidet til afholdelse af et loppemarked hver måned.

I 2010 blev det store spring taget – de små lokaler blev nedlagt og der blev etableret en lys og fin butik, som var åbent hver tirsdag og lørdag. Åbningen foregik med snoreklip og stor fest i december 2010.
I maj 2017 afsluttedes igen en omfattende renovering med helt nyt tag med ovenlys vinduer, udnyttelse af hele loftsarealet ved at hæve hele tagkonstruktionen og endelig ved inddragelse af lejligheden – der hidtil havde været udlejet – blev til salgsområde.

”Vi er meget taknemmelige for alle de gode ting, der bliver indleveret i Købmandsgården. Hver en krone, der tjenes på effekter i Købmandsgården og i forbindelse med vore aktiviteter i øvrigt bliver givet til lokale foreninger, aktiviteter mv. til gavn for børn, unge og ældre” fortæller Bjarne Laursen fra Aulum Y´s Men`s Club.

Købmandsgårdens åbningstider er nu udvidet til tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag.

”I anledning af 20 års jubilæet vil der i år være en overraskelse til de børn, der møder frem” slutter Bjarne Laursen, der glæder sig til, at rigtig mange kommer ind og ser de fantastiske jubilæumstilbud - og gør en god handel.
(- AM)
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
"Hvad krukken gemte" - spændende foredrag i Aulum Fritidscenter
Torsdag den 1. november kl. 15.00-18.30 holder Ældre Sagen Aulum-Vildbjerg en spændende og in...
Fortællinger om gamle dage i Aulum - Kastaniegården den 5. september
Vil du gerne høre om gamle dage i Aulum, som Elly Larsen husker det ?
Så kom til foredrag på Kastan...
Global fortæller besøgte Aulums Y`s Men
Aulum Y`s Men`s Club har haft besøg af Global fortæller i Danmission, Martin Sørensen, Aarhus.

Ha...
Resultat af Aulum Bike 2018
Aulum Bike 2018 blev afviklet i nye klæder.

25 års jubilaren - Aulum Bike 2018 – var trukket i n...
Aulum Bike 2018 - i nye klæder
Det traditionsrige motionscykelløb Aulum Bike - der afvikles søndag den 19. august for 25. gang - ha...
ldre nyheder
H1 - LokalHåndbogen 2018