T1 - Borger info
T2 - Roll Back Malaria - støt kampen mod malaria
T3 - Købmandsgården
 
1-06-17

Hundekonkurrence på Aulum dyrskue

Hunderacen »dogue de Bordeaux«, eller »fransk mastiff« bliver en af nyhederne på dyrskuet i Aulum den anden lørdag i august. I følge formanden for dyrskuet Erik Sørensen er man blevet kontaktet af bordeauxklubben med anmodning om at måtte afvikle konkurrence her med deres egen lille kåring i denne specielle hunderace.
Men der bliver også et par andre ændringer i forhold til tidligere, idet indgangen bliver flyttet, parkeringspladsen placeres anderledes, og udstillingsringe m. m. inde på pladsen rokeres rundt. Men bortset fra det foretages der ikke de store ændringer i det traditionsrige mere end 100 år gamle arrangement.
Som sidste år afvikles der motorcykel- og veteranbiltræf torsdag og traktortræk fredag inden selve dyrskuet om lørdagen. Der bliver igen i år en foreningsgade, hvor egnens foreninger kan præsentere sig. I følge Erik Sørensen har man fundet et godt koncept, og sidste års nyhed med traktortræk var en kanon succes, som selvfølgelig gentages.
Men som alle andre er vi også afhængige af vejret, lyder det fra Erik Sørensen, der sammen med andre ildsjæle overtog dyrskuet, da Heden & Fjorden trak sig for tre år siden. Og trods dårligt vejr de to af årene har dyrskuet alligevel givet overskud på mellem 30.000 kr. og 70.000 kr. om året.
Herning Kommune forlængede sin kontrakt med dyrskuet i foreløbig tre år, hvilket betyder, at dyrskueforeningen kan se frem til at få bevilget et beløb på op til 75.000 kroner i hvert af de kommende tre år.
Man har også nydt godt af stor opbakning fra Aulum og omegn, som virkelig har ønsket dyrskuet fortsat.
Hvert år har man haft 2000 - 2500 betalende gæster og omkring et par hundrede udstillere, og mange sponsorer og et stort antal frivillige har gjort en stor indsats.
Tilmeldinger til dette års skue startede den1. maj, og i følge skuets koordinator Louise Møller er antallet lige nu stabilt i forhold til sidste år på samme tid. Det er maskinudstillere, heste og børnedyrskue, der tilmelder sig nu, og kvægudstillerne plejer at komme lidt senere.
Man bruger i år lidt flere penge på annoncer og forventer derfor en lille stigning i forhold til sidste år, og Louise Møller er sikker på, at det nok skal blive super godt.
(- RED. FRA HERNING FOLKEBLAD AF BN)
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
Foredrag med Laurits Tørnæs torsdag 7. februar 2019
Torsdag den 7. februar 2019 kl. 14 kommer Laurits Tørnæs til Kastaniegården og holder foredrag med e...
"Fra blå blink til rollator" og rejseinfo med Primo Tours den 07.02.2019
Torsdag den 7. februar 2019 kl. 15.00-18.30 afholder Ældre Sagen Aulum-Vildbjerg lokalafdel...
Søndagscafe på Kastaniegården 3. februar 2019
Søndag den 3. februar 2019 fra kl. 14 - 16 er der søndagscafe i Aktivitetshuset Kastaniegården i Aul...
Hyggelig besøgsaften på Birketoft 23.01.2019
Alle havde mulighed for at synge med - hver sit næb - da Aulum Y´s Men`s Club forleden havde besøgsa...
Hjertestartere i Aulum-Haderup området
Vidste du at der i Lokalhåndbogen for 2019 findes oversigt over hvor der er hjertestartere i lokalom...
ldre nyheder
H1 - Aulum Y's Men's Club