T1 - Naturoplevelser
T2 - Roll Back Malaria - kunstkort
T3 - Genbrugsbutikken Danmarksgade 70, Aulum
 
1-06-17

Hundekonkurrence på Aulum dyrskue

Hunderacen »dogue de Bordeaux«, eller »fransk mastiff« bliver en af nyhederne på dyrskuet i Aulum den anden lørdag i august. I følge formanden for dyrskuet Erik Sørensen er man blevet kontaktet af bordeauxklubben med anmodning om at måtte afvikle konkurrence her med deres egen lille kåring i denne specielle hunderace.
Men der bliver også et par andre ændringer i forhold til tidligere, idet indgangen bliver flyttet, parkeringspladsen placeres anderledes, og udstillingsringe m. m. inde på pladsen rokeres rundt. Men bortset fra det foretages der ikke de store ændringer i det traditionsrige mere end 100 år gamle arrangement.
Som sidste år afvikles der motorcykel- og veteranbiltræf torsdag og traktortræk fredag inden selve dyrskuet om lørdagen. Der bliver igen i år en foreningsgade, hvor egnens foreninger kan præsentere sig. I følge Erik Sørensen har man fundet et godt koncept, og sidste års nyhed med traktortræk var en kanon succes, som selvfølgelig gentages.
Men som alle andre er vi også afhængige af vejret, lyder det fra Erik Sørensen, der sammen med andre ildsjæle overtog dyrskuet, da Heden & Fjorden trak sig for tre år siden. Og trods dårligt vejr de to af årene har dyrskuet alligevel givet overskud på mellem 30.000 kr. og 70.000 kr. om året.
Herning Kommune forlængede sin kontrakt med dyrskuet i foreløbig tre år, hvilket betyder, at dyrskueforeningen kan se frem til at få bevilget et beløb på op til 75.000 kroner i hvert af de kommende tre år.
Man har også nydt godt af stor opbakning fra Aulum og omegn, som virkelig har ønsket dyrskuet fortsat.
Hvert år har man haft 2000 - 2500 betalende gæster og omkring et par hundrede udstillere, og mange sponsorer og et stort antal frivillige har gjort en stor indsats.
Tilmeldinger til dette års skue startede den1. maj, og i følge skuets koordinator Louise Møller er antallet lige nu stabilt i forhold til sidste år på samme tid. Det er maskinudstillere, heste og børnedyrskue, der tilmelder sig nu, og kvægudstillerne plejer at komme lidt senere.
Man bruger i år lidt flere penge på annoncer og forventer derfor en lille stigning i forhold til sidste år, og Louise Møller er sikker på, at det nok skal blive super godt.
(- RED. FRA HERNING FOLKEBLAD AF BN)
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
Fortællinger om gamle dage i Aulum - Kastaniegården den 5. september
Vil du gerne høre om gamle dage i Aulum, som Elly Larsen husker det ?
Så kom til foredrag på Kastan...
Global fortæller besøgte Aulums Y`s Men
Aulum Y`s Men`s Club har haft besøg af Global fortæller i Danmission, Martin Sørensen, Aarhus.

Ha...
Resultat af Aulum Bike 2018
Aulum Bike 2018 blev afviklet i nye klæder.

25 års jubilaren - Aulum Bike 2018 – var trukket i n...
Aulum Bike 2018 - i nye klæder
Det traditionsrige motionscykelløb Aulum Bike - der afvikles søndag den 19. august for 25. gang - ha...
Ænderne var i hopla på Aulum Dyrskue – og teltet på flyvetur....
I år blev der en del dramatik med teltet og afviklingen af anderæset

Aulum Y´s Men´s Club og FDF ...
ldre nyheder
H1 - LokalHåndbogen 2018