T1 - Naturoplevelser
T2 - Roll Back Malaria - støt kampen mod malaria
T3 - Genbrugsbutikken Danmarksgade 70, Aulum
 
15-08-18

Aulum Bike 2018 - i nye klæderDet traditionsrige motionscykelløb Aulum Bike - der afvikles søndag den 19. august for 25. gang - har gennemgået store forandringer.

Aulum Bike har i år 2 distancer – 50 km og 75 km - som køres på samme rundstrækning, der er på 25 km, hvoraf de 4 km er på grusveje. De 2 distancer vil blive sendt afsted med 10 min mellemrum, og der kan køres på normal racercykel, Mountainbike eller Crossbike.

”Efter sidste år evaluerede vi Aulum Bike-konceptet og tendensen går mod, at motionisterne vil prøve noget anderledes, og gerne noget mere ekstremt. Vi ser jo nye løb dukke op bl.a. Hærvejsløbet, Coas2Coast m.fl, hvor udfordringen ikke er at komme først over målstregen, men at gennemføre lange distancer på cykel. Det er jo også tendensen i resten af samfundet – det er ikke længere nok at løbe maraton. Det har mange motionister jo allerede gjort. Nej, nu er blikket rettet mod at gennemføre en Iron-man. Udfordringerne skal være større og anderledes end tidligere” fortæller Stig Lindenstrøm formand for Aulum Bike.

Start og målområdet er stadig placeret ved Horn Bordplader på Industrivej i Aulum, hvor der er god plads til afvikling af løbet – herunder gode parkeringsmuligheder. Når løbet afvikles på en 25 km rundstrækning kommer der til at ske rigtig meget i målområdet, hvor rytterne kommer forbi adskillige gange. Løbet er således blevet mere publikumsvenligt, da rytterne på 50 km distancen kommer forbi 2 gange og 75 km distancen 3 gange.

”Vi har haft en fantastisk opbakning fra sponsorerne. Vi har præmier for ca. 55.000,- kroner, der udloddes til de deltagende ryttere. Det er helt vildt og er ikke set tidligere i motionsløb af vores karakter” siger en begejstret Stig Lindenstrøm.

”Det specielle er, at vi hver søndag fra starten af maj har udtrukket en flot præmie blandt de forhåndstilmeldt ryttere. Hertil kommer en meget flot hovedpræmie bestående af et gavekort på 15.000,- til Lågeshoppen, som udtrækkes på løbsdagen blandt alle deltagere” fortæller formanden.

Aulum Bike er tidligere altid afviklet søndag før skolestart. Det har givet udfordringer, fordi mange bruger denne søndag til at få de sidste ting i på plads i forhold til, at børnene skal starte i skole, forældrene skal måske starte på job. Mange forældre skal køre til diverse efterskoler og aflevere børn, og det tager gerne det meste af dagen. Derfor har mange været forhindret i at deltage i løbet. Nu afvikles løbet en søndag senere – 19. august

”Aulum Bike er anderledes og mere udfordrende end de andre motions landevejsløb. Det udfordrende er, at vi har lagt et stykke af ruten på grusvej ligesom i cykelløbet Paris-Roubaix.
I den forbindelse har løbet i cykelverdenen fået navnet ”Dirty Gravel Road Race”. Navnet antyder at der er lidt grusveje undervejs” slutter Stig Lindenstrøm.

I år vil en del af overskuddet fra Aulum Bike blive givet til De Danske Hospitalsklovne

På Aulum Bikes hjemmeside - www.aulumbike.dk – er der flere oplysninger om cykelarrangementet, og det er her forhåndstilmeldingen sker.
(- )
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
Foredrag "Fra blå blink til rollator" og rejseforedrag med Primo Tours
Torsdag den 7. februar 2019 kl. 15.00-18.30 afholder Ældre Sagen Aulum-Vildbjerg lokalafdel...
Hjertestartere i Aulum-Haderup området
Vidste du at der i Lokalhåndbogen for 2019 findes oversigt over hvor der er hjertestartere i lokalom...
Lokalhåndbogen Aulum-Haderup 2019 udkommet i øget oplag
Aulum Y´Men`s Club har netop udgivet 2019-udgaven, og oplaget er øget med 300 stk. til 3.800 stk ...
Julehygge i Ældresagens søndagscafe
Søndag den 16. december kl. 14 holder Ældresagens søndagscafe juleafslutning i Stationen i Aulum.
...
Aulum Y's Men's Club har nu også juletræer til salg ...
Aulum Y's Men's Club er nu klar til at sælge flotte juletræer...
Træerne sælges i gården ved Købman...
ldre nyheder
H1 - LokalHåndbogen 2019