T1 - Borger info
T2 - Roll Back Malaria - kunstkort
T3 - Genbrugsbutikken Danmarksgade 70, Aulum
 
15-08-18

Aulum Bike 2018 - i nye klæderDet traditionsrige motionscykelløb Aulum Bike - der afvikles søndag den 19. august for 25. gang - har gennemgået store forandringer.

Aulum Bike har i år 2 distancer – 50 km og 75 km - som køres på samme rundstrækning, der er på 25 km, hvoraf de 4 km er på grusveje. De 2 distancer vil blive sendt afsted med 10 min mellemrum, og der kan køres på normal racercykel, Mountainbike eller Crossbike.

”Efter sidste år evaluerede vi Aulum Bike-konceptet og tendensen går mod, at motionisterne vil prøve noget anderledes, og gerne noget mere ekstremt. Vi ser jo nye løb dukke op bl.a. Hærvejsløbet, Coas2Coast m.fl, hvor udfordringen ikke er at komme først over målstregen, men at gennemføre lange distancer på cykel. Det er jo også tendensen i resten af samfundet – det er ikke længere nok at løbe maraton. Det har mange motionister jo allerede gjort. Nej, nu er blikket rettet mod at gennemføre en Iron-man. Udfordringerne skal være større og anderledes end tidligere” fortæller Stig Lindenstrøm formand for Aulum Bike.

Start og målområdet er stadig placeret ved Horn Bordplader på Industrivej i Aulum, hvor der er god plads til afvikling af løbet – herunder gode parkeringsmuligheder. Når løbet afvikles på en 25 km rundstrækning kommer der til at ske rigtig meget i målområdet, hvor rytterne kommer forbi adskillige gange. Løbet er således blevet mere publikumsvenligt, da rytterne på 50 km distancen kommer forbi 2 gange og 75 km distancen 3 gange.

”Vi har haft en fantastisk opbakning fra sponsorerne. Vi har præmier for ca. 55.000,- kroner, der udloddes til de deltagende ryttere. Det er helt vildt og er ikke set tidligere i motionsløb af vores karakter” siger en begejstret Stig Lindenstrøm.

”Det specielle er, at vi hver søndag fra starten af maj har udtrukket en flot præmie blandt de forhåndstilmeldt ryttere. Hertil kommer en meget flot hovedpræmie bestående af et gavekort på 15.000,- til Lågeshoppen, som udtrækkes på løbsdagen blandt alle deltagere” fortæller formanden.

Aulum Bike er tidligere altid afviklet søndag før skolestart. Det har givet udfordringer, fordi mange bruger denne søndag til at få de sidste ting i på plads i forhold til, at børnene skal starte i skole, forældrene skal måske starte på job. Mange forældre skal køre til diverse efterskoler og aflevere børn, og det tager gerne det meste af dagen. Derfor har mange været forhindret i at deltage i løbet. Nu afvikles løbet en søndag senere – 19. august

”Aulum Bike er anderledes og mere udfordrende end de andre motions landevejsløb. Det udfordrende er, at vi har lagt et stykke af ruten på grusvej ligesom i cykelløbet Paris-Roubaix.
I den forbindelse har løbet i cykelverdenen fået navnet ”Dirty Gravel Road Race”. Navnet antyder at der er lidt grusveje undervejs” slutter Stig Lindenstrøm.

I år vil en del af overskuddet fra Aulum Bike blive givet til De Danske Hospitalsklovne

På Aulum Bikes hjemmeside - www.aulumbike.dk – er der flere oplysninger om cykelarrangementet, og det er her forhåndstilmeldingen sker.
(- )
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
aulum.dk er nu en realitet
aulum.dk er nu en realitet.
Nu har 10 foreninger i Aulum dannet en...
Årsmøde i Ældre Sagen med musikalsk indslag 5. marts 2019
Tirsdag den 5. marts kl. 19.00 afholder Ældre Sagen for Aulum-Vildbjerg årsmøde i Aulum Fritidscente...
Foredrag med Laurits Tørnæs torsdag 7. februar 2019
Torsdag den 7. februar 2019 kl. 14 kommer Laurits Tørnæs til Kastaniegården og holder foredrag med e...
"Fra blå blink til rollator" og rejseinfo med Primo Tours den 07.02.2019
Torsdag den 7. februar 2019 kl. 15.00-18.30 afholder Ældre Sagen Aulum-Vildbjerg lokalafdel...
Søndagscafe på Kastaniegården 3. februar 2019
Søndag den 3. februar 2019 fra kl. 14 - 16 er der søndagscafe i Aktivitetshuset Kastaniegården i Aul...
ldre nyheder
H1 - Aulum Y's Men's Club