T1 - Naturoplevelser
T2 - Roll Back Malaria - støt kampen mod malaria
T3 - Købmandsgården
 
14-06-17

Nyt sundhedshus i midtbyen

Det nye sundhedshus i Aulum skal i følge fysioterapeut Bo Albertsen ligge i midtbyen, idet man de seneste måneder har fået lavet en aftale om en beliggenhed ved siden af lægehuset, så planerne om at rykke ud i industrikvarteret ved Jersildvej er droppet. Placeringen er ideel, da man dagligt samarbejder med lægerne, og så ligger det inde midt i byen, hvor adgangsforholdene er væsentligt bedre for folk med handicap og de dårligt gående end ved placeringen på Jersildvej.
Lægehuset ligger på en stor grund på Rugbjergvej 12, og den bliver nu splittet op i to, så der bliver plads til sundhedshuset, som
bliver på cirka 450 m2, og man får måske allerede i dag fastlagt en dato for første spadestik på byggemøde med Midtjysk Albyg, der skal stå for byggeriet. Bo Albertsen håber, at huset står klar inden jul, da man gerne vil flytte ind mellem jul og nytår.
Sundhedshuset vil i første omgang tilbyde fysioterapi, zoneterapi og fodterapi.
Formanden for byplanudvalget Ulrik Hyldgaard har tidligere været meget lidt imponeret over, at et nyt sundhedshus ikke skulle ligge på Jersildvej alligevel, men udvalget vil gerne være erhvervsvenligt og har et højt serviceniveau, men at der sikkert ligger gode grunde bag Bo Albertsens ønske. De må vurdere, at det er bedre for dem at ligge et andet sted. Det er først og fremmest godt for Aulum, at der kommer et sundhedshus i byen.
Fysioterapeut Bo Albertsen har forklaret, at man begyndte at kigge på placeringen i industrikvarteret, fordi der ikke var egnede lokaler i midtbyen. Man havde forhørt sig om grunden ved lægehuset, hvor grundejerne er blevet interesseret i at få bygget der, men den dør var lukket i begyndelsen, men så blev der åbnet mulighed for en beliggenhed ved siden af lægehuset. Den mulighed var der ikke til at begynde med, siger Bo Albertsen. Det har taget omkring 10 uger at få byggetilladelsen til Rugbjergvej i hus. Man kunne få en bedre placering og valgte den, da huset skal ligge der mange år frem i tiden.
(- RED. FRA HERNING FOLKEBLAD AF BN)
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
Byfesten i Haderup
Haderup Powerpull er det helt store trækplaster ved byfesten. I anledning af 10-årsjubilæet begynder...
Ænderne gav godt 8000 kroner
De seneste ti år har der været anderæs på Aulum Dyrskue, og Aulum Y’s Men’s Club og FDF Aulum havde ...
Nervepirrende affære
Præcis som sidste år blev Aulum Bike 2017 en nervepirrende affære. Flere af placeringerne blev afgjo...
Ny lokalredaktør
Siden 1. august har den 36-årige lokaljournalist Jacob Hove i avisens spalter overtaget stillingen s...
Flaskecentralens affald kan forblive der i mange år.
Virksomheden Midtjysk Flaskecentral MFC i Fårbæk får ikke hjælp fra Herning Kommune til afskærmning ...
ldre nyheder
H1 - Aulum Y's Men's Club