OBS: Stillegudstjenesterne er, så længe restriktionerne for folkekirken gælder,  ændret til “Hverdagsgudstjenester”. En gudstjeneste på 30 minutter, med en kort prædiken, plads til bøn og hvor vi vil lytte til et stykke musik eller en salme.

Indtil videre er den næste hverdagsgudstjeneste onsdag d. 3. februar.

 

Nu er timen til stilhed, til bøn og til tanker, til ord, som har vægt og som kræver et svar. Kom og rør ved os Kristus så vi bliver åbne for glæden og livet og freden du har. (DDS 786, v. 3)

 

Måske du kender til at have brug for en pause fra hverdagens gode, men hektiske tempo. En pause, hvor du kan puste ud og falde til ro. Ofte er det først, når vi bliver stille og lader opgaver ligge, at vi kan genvinde kræfter og få nyt mod.

 

Det kan være svært at finde og prioritere tid til disse pusterum, og derfor vil vi gerne invitere til stillegudstjeneste i Aulum Kirke ca. hver tredje uge, onsdag aften kl. 20.00-21.00.

Det er en mulighed for at træde ind bag kirkens tykke mure til en lille time med sang, stilhed, bøn og eftertanke.

 

Stillegudstjenesterne vil være inspireret fra Taizé. Taizé er et økumenisk kloster i Frankrig, der siden 1960’erne har budt pilgrimme velkomne til fællesskab med bl.a. tre daglige gudstjenester, der alle er båret af stilhed, læsninger, bøn og ikke mindst de korte Taizésange, der gentages mange gange og kan synges flerstemmigt. Fx stammer sangen ”syng lovsang hele jorden”, som er kendt fra søndagsgudstjenesten fra Taizé.

 

Det vigtigste i gudstjenesten er at give plads til ro, refleksion, og mulighed for bare at være dig. Kirken vil være oplyst af levende lys. Man både kommer til og går fra gudstjenesten i stilhed. Der er ingen prædiken eller traditionelle salmer, men en enkelt tekst fra Bibelen læses og efterfølges af stilhed med mulighed for egen refleksion.

 

Tidspunkter for gudstjenesterne er:

13. januar

3. februar

24. februar

17. marts

14. april

 

Velkommen til en gudstjeneste båret af sang, bøn og stilhed!

Stemningsbillede fra Klosteret i Taize.

“Syng lovsang hele jorden, syng lovsang for vor Gud”

“Syng lovsang hele jorden, syng lovsang for vor Gud”

 

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)