T1 - Erhverv
T2 - Roll Back Malaria - støt kampen mod malaria
T3 - Købmandsgården
 
5-12-16

Hodsager cirka 25 procent større.

Et stort antal østeuropæere - primært fra Letland og Polen - har boet i Hodsager og omegn i den seneste uger, mens de har været beskæftiget med at pelse mink i byens minkpelseri. Derfor er alle ledige boliger i Hodsager og omegn er lejet ud, og det normale indbyggertal på 700 er forøget med cirka 25 procent, der har medført stærkt øget omsætning i den lokale købmandsforretning.
De nye indbyggere har arbejdet i døgndrift i toholdsskift - 12 timer ad gangen - på det store pelseri i udkanten af byen. Det ejes og drives af Bo Larsen fra Gindeskov ved Haderup, der er en landets helt store minkavlere, og han har også en stor minkfarm i Polen.
Bo Larsen købte for fire år siden den tidligere Skouhus Møbelfabrik i Hodsager og indrettede den til et kæmpestort minkpelseri, hvor der i november og december pelses ikke blot dyr fra sin egen minkfarm, men også for et stigende antal andre farme.
Omkring 160 ansatte har i følge Folkebladets oplysninger i år pelset cirka en million mink på pelseriet. Tallene er dog ikke bekræftet af Bo Larsen, som glæder sig over, at hans virksomhed er med til at sætte gang i lokalsamfundet, men derudover ønsker han ikke at komme med kommentarer.
Nu, hvor pelsningssæsonen er ved at være slut, vender de fleste midlertidigt ansatte hjem til Letland og Polen, men nogle af letterne oplyser, at de bliver på pelseriet til midt i december.
Formanden for Hodsager Købmandsforretning a.m.b.a. Folmer Hansen glæder sig over de mange midlertidige tilflyttere og anser pelseriet for at være et stort plus for byen. Det giver uden tvivl en stor ekstra omsætning, som han ikke her og nu er i stand til at sætte tal på.
KFUM-spejderne i Hodsager er blandt de midt- og vestjyder, der har sørget for boliger til de mange gæste-arbejdere ved at leje deres spejderhus med tilhørende hytter ud til en gruppe på 10-12 letter, som har boet der den seneste måned. Lejemålet udløber i denne weekend, og spejderne i Hodsager er godt tilfredse med, at de nu kan vende tilbage til deres sædvanlige tilholdssted med flere penge i lommen. Ikke bare økonomisk, men også spejdermæssigt har de fået noget ud af det ved at være tvunget til at få finde på nye aktiviteter, mens de var hjemløse.
Tropleder Michael Jørgensen er ikke i tvivl om, at minkpelseriet er gavnligt for Hodsager. Nogle gange har man skullet stå i kø i købmandsforretningen, men ellers har man ikke mærket meget til dem. Han har ingen kritik af, at det er udlændinge, der arbejder i pelseriet, da de ikke tager arbejde for nogen, for ingen danskere gider have et sådant job, når det kun drejer sig om en måneds tid.
(- RED. FRA HERNING FOLKEBLAD AF BN)
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
Årsmøde i Ældre Sagen med musikalsk indslag 5. marts 2019
Tirsdag den 5. marts kl. 19.00 afholder Ældre Sagen for Aulum-Vildbjerg årsmøde i Aulum Fritidscente...
Foredrag med Laurits Tørnæs torsdag 7. februar 2019
Torsdag den 7. februar 2019 kl. 14 kommer Laurits Tørnæs til Kastaniegården og holder foredrag med e...
"Fra blå blink til rollator" og rejseinfo med Primo Tours den 07.02.2019
Torsdag den 7. februar 2019 kl. 15.00-18.30 afholder Ældre Sagen Aulum-Vildbjerg lokalafdel...
Søndagscafe på Kastaniegården 3. februar 2019
Søndag den 3. februar 2019 fra kl. 14 - 16 er der søndagscafe i Aktivitetshuset Kastaniegården i Aul...
Hyggelig besøgsaften på Birketoft 23.01.2019
Alle havde mulighed for at synge med - hver sit næb - da Aulum Y´s Men`s Club forleden havde besøgsa...
ldre nyheder
H1 - LokalHåndbogen 2019