T1 - Kulturminder
T2 LokalHåndbog 2018
T3 Genbrugsbutikken på Facebook
 
5-12-16

Hodsager cirka 25 procent større.

Et stort antal østeuropæere - primært fra Letland og Polen - har boet i Hodsager og omegn i den seneste uger, mens de har været beskæftiget med at pelse mink i byens minkpelseri. Derfor er alle ledige boliger i Hodsager og omegn er lejet ud, og det normale indbyggertal på 700 er forøget med cirka 25 procent, der har medført stærkt øget omsætning i den lokale købmandsforretning.
De nye indbyggere har arbejdet i døgndrift i toholdsskift - 12 timer ad gangen - på det store pelseri i udkanten af byen. Det ejes og drives af Bo Larsen fra Gindeskov ved Haderup, der er en landets helt store minkavlere, og han har også en stor minkfarm i Polen.
Bo Larsen købte for fire år siden den tidligere Skouhus Møbelfabrik i Hodsager og indrettede den til et kæmpestort minkpelseri, hvor der i november og december pelses ikke blot dyr fra sin egen minkfarm, men også for et stigende antal andre farme.
Omkring 160 ansatte har i følge Folkebladets oplysninger i år pelset cirka en million mink på pelseriet. Tallene er dog ikke bekræftet af Bo Larsen, som glæder sig over, at hans virksomhed er med til at sætte gang i lokalsamfundet, men derudover ønsker han ikke at komme med kommentarer.
Nu, hvor pelsningssæsonen er ved at være slut, vender de fleste midlertidigt ansatte hjem til Letland og Polen, men nogle af letterne oplyser, at de bliver på pelseriet til midt i december.
Formanden for Hodsager Købmandsforretning a.m.b.a. Folmer Hansen glæder sig over de mange midlertidige tilflyttere og anser pelseriet for at være et stort plus for byen. Det giver uden tvivl en stor ekstra omsætning, som han ikke her og nu er i stand til at sætte tal på.
KFUM-spejderne i Hodsager er blandt de midt- og vestjyder, der har sørget for boliger til de mange gæste-arbejdere ved at leje deres spejderhus med tilhørende hytter ud til en gruppe på 10-12 letter, som har boet der den seneste måned. Lejemålet udløber i denne weekend, og spejderne i Hodsager er godt tilfredse med, at de nu kan vende tilbage til deres sædvanlige tilholdssted med flere penge i lommen. Ikke bare økonomisk, men også spejdermæssigt har de fået noget ud af det ved at være tvunget til at få finde på nye aktiviteter, mens de var hjemløse.
Tropleder Michael Jørgensen er ikke i tvivl om, at minkpelseriet er gavnligt for Hodsager. Nogle gange har man skullet stå i kø i købmandsforretningen, men ellers har man ikke mærket meget til dem. Han har ingen kritik af, at det er udlændinge, der arbejder i pelseriet, da de ikke tager arbejde for nogen, for ingen danskere gider have et sådant job, når det kun drejer sig om en måneds tid.
(- RED. FRA HERNING FOLKEBLAD AF BN)
Links:
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
"Hvad krukken gemte" - spændende foredrag i Aulum Fritidscenter
Torsdag den 1. november kl. 15.00-18.30 holder Ældre Sagen Aulum-Vildbjerg en spændende og in...
Aulum Y´s Mens club starter salg af julekalender 2018
Så er tiden inde til at sikre sig en af de populære Y´s mens julekalendere, der vil blive en del af ...
Fortællinger om gamle dage i Aulum - Kastaniegården den 5. september
Vil du gerne høre om gamle dage i Aulum, som Elly Larsen husker det ?
Så kom til foredrag på Kastan...
Global fortæller besøgte Aulums Y`s Men
Aulum Y`s Men`s Club har haft besøg af Global fortæller i Danmission, Martin Sørensen, Aarhus.

Ha...
Resultat af Aulum Bike 2018
Aulum Bike 2018 blev afviklet i nye klæder.

25 års jubilaren - Aulum Bike 2018 – var trukket i n...
ldre nyheder
H1 - LokalHåndbogen 2018