Centerbyernes ildsjæle ser tilbage.

Herning Folkeblad d. tirsdag d.2.1.2024

Af Jan Briks Kjærside

Her er hvad Jens Peder Kristiansen, formand for Aulum Møllelaug og foreningskoordinator i Aulum vil huske 2023 for:

Hvad vil du særligt huske 2023 for i lokalområdet?

Når jeg kigger tilbage på 2023 vil jeg umiddelbart tænke at det bedste, der er sket i 2023 er at vi er kommet forbi Corona krisen. Borgerne i byen er ved at have et normalt socialt liv, hvor man mødes og har fælles oplevelser, og her vil jeg gerne nævne en velbesøgt byfest i foråret, og masser af gæster til Rock i anlægget. Senere på sommeren var musik i gaden med Handelsforeningen, som arrangør, hvor der også var rigtig mange af huse.

 

Hvilke personer, virksomheder eller institutioner synes du har gjort noget særlig godt for dit lokalområde i det forgangne år?

Man kan ikke undgå at fremhæve vores erhvervsliv, der i den grad blomstrer og er med til at sætte vores by på landkortet. Vi har virksomheder der vinder priser for både stor vækst og, måske mere vigtigt, får priser for socialt ansvar. Det, at man tænker på de mennesker der har det svært i et moderne samfund med fart over feltet, bliver tilgodeset og får en chance for at komme i gang med et job, hvor der bliver taget hensyn. Hatten af for dem!

 

Hvilke særlige positive ting er der ifølge dig sket i lokalområdet i 2023?

Set fra min stol, som foreningskoordinator i Aulum, kan jeg tydelig mærke at samarbejdet på tværs af alle foreninger i byen blomstrer og det er fantastisk. Vi har vores fælles platform – aulum.dk – den er med til at vi fremstår som et fællesskab, og jeg sikker på at vi i kommende år vil komme til at være endnu mere synlige for alle, og at foreningslivet fortsat kan blomstre.

 

Hvilke særlige negative ting er der ifølge dig sket i lokalområdet i 2023?

Som udgangspunkt er jeg ikke særlig negativ, men der er dog noget som i det forløbne år har været en noget negativ oplevelse.

Det at bygge, noget ret så simpelt som en stålpladehal, der skal spilles padel i! Selve byggeprocessen er gået ganske fornuftigt, men alt omkring godkendelser, bekendtgørelser, og et vanvittigt bureaukrati har været en meget negativ oplevelse. Her er det vigtigt at nævne at det ikke er Herning Kommune, der har forsinket byggeriet, men det helt enorme arbejde omkring brandregler, dokumentation m.m. der efter min mening er kørt helt af sporet.

Når det er sagt, så vil det være med til at dræbe det frivillige arbejde omkring den type projekter. Jeg ser det som en stort tilbageslag for udviklingen i vort samfund

.

Hvad ser du særligt frem til i 2024 lokalt?

Først om fremmest ser jeg frem til at byens borgere kan komme til at benytte vores ny padelhal.

Jeg glæder mig også meget til vi endelig skal have gennemført projektet omkring de 3 rundkørsler med den gamle hovedvej A18. Her får vi en flot indkørsel til vores by, som vil komme til at virker tiltrækkende på de mennesker der kommer, og håbe på at de får lyst til at stifte bekendtskab med vores by.

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)