FILMEFTERMIDDAG i Stationen i Aulum

  • Dato 23. mar 2024
  • Tidspunkt 13:00
  • Sted Stationen, Jernbanegade 2, Aulum
  • Arrangør Stationen

Herning Kommune er igen i 2024 med som en lokal udgave af filmfestivalen Copenhagen:DOX. Som et led i festivalen har Herning Kommune fået adgang til at vise i alt 10 film.

Stationen har budt ind som lokal vært på filmen ”Før stormen”.

Filmen vises i Stationen lørdag den 23. marts 2024 kl. 13.00.

”Før stormen” er en respektfuld skildring af et særegent samfund, der skaber en akut bevidsthed om de udfordringer, Mandø og andre øer står over for. I et forsøg på at bevare øens unikke kultur og historie, holder beboerne stædigt fast i deres identitet trods frygten for, at deres hjem snart kan blive et minde.

Filmen varer 89 minutter og der vil blive indlagt en lille pause midt i filmen. Efter filmen vil der være mulighed for at diskutere filmens indhold over en kop kaffe. Kaffen koster 50 kr.

Da der er begrænsede pladser, skal der ske tilmelding på mail@aulumstation.dk eller

SMS 30 25 07 84 senest onsdag den 20. marts.

Bestyrelsen håber at se mange til denne første filmeftermiddag i Stationen.

Resume

De 27 beboere på Vadehavsøen Mandø oplever konsekvenserne af klimaforandringerne i form af tiltagende storme og risikoen for vandstigninger og omfattende oversvømmelse. Ikke desto mindre klamrer de sig stædigt til deres identitet som øboere, som de har gjort i generationer.

FØR STORMEN giver et stærkt indtryk af livet på én af Danmarks 27 småøer og de trusler som i øjeblikket er med til at sætte spørgsmålstegn ved øernes fortsatte eksistens. Filmen skildrer situationen som den opleves (og leves) af Mandøs sidste faste beboere, der stædigt forsøger at negligere truslen fra havet og en fatal affolkning af øen. På den måde udgør filmen et tidshistorisk dokument, ikke blot af Mandø, men af den uddøende danske småøsamfund.

FØR STORMEN rammer vores nysgerrighed med en lun og underspillet humor, – persongalleriet bekræfter os i vores egne særheder og giver os et indblik i et ‘eksotisk’ hjørne af vores eget land. Filmen placerer sig nærmest mirakuløst som en nutidig fortælling a la Søren Ryge om helt almindelige – og dog usædvanlige – danskeres liv, som det leves, netop nu, et helt andet sted i Danmark. Filmen var nomineret i hovedkonkurrence på verdens største dokumentarfilmfestival, IDF i Amsterdam i november 2023.

 

 

 

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)