T1 - Foreninger
T2 LokalHåndbog 2018
T3 - Købmandsgården
 
18-12-17

Den nye Lokal-Håndbogen 2018 omdeles inden nytår ...Indledning til afsnittet om skolerneTo af de omtalte skoler i Lokalhåndbogen er Haderup gl. Skole fra 1950 (øverst) og Aulum Byskole fra 1953 (nederst)

Aulum Y`s Men`s Clubs nyttige håndbog fortæller i år bl.a. om skoler i lokalområdet

Så er den nye Lokalhåndbog for Aulum-Haderup området på trapperne. I de kommende dage bliver en spritny 2018-udgave delt rundt til alle husstande i den gamle Aulum-Haderup kommune.
Som noget nyt er der i år nogle spændende sider om områdets nuværende og tidligere skoler, rigt illustreret med billeder.
Her fortælles om i alt 30 skoler, hvoraf nogle var biskoler, forskoler, pogeskoler eller anneksskoler!
Inden skolevæsnet blev sat i system med skolelove, var der undervisning i stuerne på mange gårde. I 1739 påbød Kong Christian den 6. i Danmarks første skolelov, at der skulle være skoler i alle sogne. Kongen var meget religiøs, og han havde få år tidligere indført tvungen konfirmation og undervisning i læsning, skrivning og regning, men mest i religion (katekismus).
Der var tæt forbindelse mellem skole og kirke, idet tilsynet med skolerne blev varetaget af de kirkelige myndigheder bl.a. med bispevisitats. Op i det 20. århundrede blev tilsynet varetaget af skolekommissioner i de enkelte sogne, men her var sognepræsten ofte formand!
Smugkig allerede nu på afsnittet ved at klikke her: www.aulum.dk/fileadmin/YsMens/Haandbog_2018/035-053__Skoler_i_lokalomraadet.pdf

Spændende proces
Lokalhåndbogens redaktionen fortæller, at det har været en sjov og spændende proces at finde oplysninger og billeder om de mange små og store skoler, der har været i området. Redaktionen opfordrer i øvrigt læserne til at komme med yderligere oplysninger om skolerne, så beskrivelserne kan gøres endnu bedre til næste år.
Turbeskrivelser og info-sider
Som sædvanlig består Lokalhåndbogen af navne og adresselister samt talrige informationssider af forskellig art. Ligesom i fjor er der udførlige beskrivelser af forslag til ture i området.

Redaktionen understreger, at hvis man ønsker ændringer i de oplyste adresser og telefonnumre, skal man inden 1.8.2018 kontakte Borgerservice i kommunen eller sit teleselskab.

Bag udgivelsen af Lokalhåndbogen står på 26. år Aulum Y`s Men`s Club, som takker annoncørerne for, at det på ny har været muligt at skabe et flot overskud til uddeling først og fremmest til det frivillige børne-og ungdomsarbejde.

(- ÅM)
Links:
Link til afsnittet om kommunens skoler: www.aulum.dk/fileadmin/YsMens/Haandbog_2018/035-053__Skoler_i_lokalomraadet.pdf
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
Så kan der købes flotte fyrretoppe i Aulum ....
Så er der flotte fyretoppe til salg i Købmandsgården, Danmarksgade 70, Aulum.
Fyrtoppene sælges i g...
Julestue i aktivitetshuset Kastaniegården...
Aktivitetshuset Kastaniegården afholder JULESTUE fredag den 23.11.2018 kl. 11-15.

Alle er ...
Spændende foredrag om Nelson Mandelas vej til frihed og forsoning
Aulum Y´s mens Club og ”foredrag for alle” under Aulum KFUM og K fik forleden aften indblik Mande...
"Hvad krukken gemte" - spændende foredrag i Aulum Fritidscenter
Torsdag den 1. november kl. 15.00-18.30 holder Ældre Sagen Aulum-Vildbjerg en spændende og in...
Aulum Y´s Mens club starter salg af julekalender 2018
Så er tiden inde til at sikre sig en af de populære Y´s mens julekalendere, der vil blive en del af ...
ldre nyheder
H1 - Aulum Y's Men's Club