T1 - Naturoplevelser
T2 - Roll Back Malaria - kunstkort
T3 - Købmandsgården
 
18-12-17

Den nye Lokal-Håndbogen 2018 omdeles inden nytår ...Indledning til afsnittet om skolerneTo af de omtalte skoler i Lokalhåndbogen er Haderup gl. Skole fra 1950 (øverst) og Aulum Byskole fra 1953 (nederst)

Aulum Y`s Men`s Clubs nyttige håndbog fortæller i år bl.a. om skoler i lokalområdet

Så er den nye Lokalhåndbog for Aulum-Haderup området på trapperne. I de kommende dage bliver en spritny 2018-udgave delt rundt til alle husstande i den gamle Aulum-Haderup kommune.
Som noget nyt er der i år nogle spændende sider om områdets nuværende og tidligere skoler, rigt illustreret med billeder.
Her fortælles om i alt 30 skoler, hvoraf nogle var biskoler, forskoler, pogeskoler eller anneksskoler!
Inden skolevæsnet blev sat i system med skolelove, var der undervisning i stuerne på mange gårde. I 1739 påbød Kong Christian den 6. i Danmarks første skolelov, at der skulle være skoler i alle sogne. Kongen var meget religiøs, og han havde få år tidligere indført tvungen konfirmation og undervisning i læsning, skrivning og regning, men mest i religion (katekismus).
Der var tæt forbindelse mellem skole og kirke, idet tilsynet med skolerne blev varetaget af de kirkelige myndigheder bl.a. med bispevisitats. Op i det 20. århundrede blev tilsynet varetaget af skolekommissioner i de enkelte sogne, men her var sognepræsten ofte formand!
Smugkig allerede nu på afsnittet ved at klikke her: www.aulum.dk/fileadmin/YsMens/Haandbog_2018/035-053__Skoler_i_lokalomraadet.pdf

Spændende proces
Lokalhåndbogens redaktionen fortæller, at det har været en sjov og spændende proces at finde oplysninger og billeder om de mange små og store skoler, der har været i området. Redaktionen opfordrer i øvrigt læserne til at komme med yderligere oplysninger om skolerne, så beskrivelserne kan gøres endnu bedre til næste år.
Turbeskrivelser og info-sider
Som sædvanlig består Lokalhåndbogen af navne og adresselister samt talrige informationssider af forskellig art. Ligesom i fjor er der udførlige beskrivelser af forslag til ture i området.

Redaktionen understreger, at hvis man ønsker ændringer i de oplyste adresser og telefonnumre, skal man inden 1.8.2018 kontakte Borgerservice i kommunen eller sit teleselskab.

Bag udgivelsen af Lokalhåndbogen står på 26. år Aulum Y`s Men`s Club, som takker annoncørerne for, at det på ny har været muligt at skabe et flot overskud til uddeling først og fremmest til det frivillige børne-og ungdomsarbejde.

(- ÅM)
Links:
Link til afsnittet om kommunens skoler: www.aulum.dk/fileadmin/YsMens/Haandbog_2018/035-053__Skoler_i_lokalomraadet.pdf
Se også:


Tilbage
Nyhedssgning
 
Seneste nyheder
Årsmøde i Ældre Sagen med musikalsk indslag 5. marts 2019
Tirsdag den 5. marts kl. 19.00 afholder Ældre Sagen for Aulum-Vildbjerg årsmøde i Aulum Fritidscente...
Foredrag med Laurits Tørnæs torsdag 7. februar 2019
Torsdag den 7. februar 2019 kl. 14 kommer Laurits Tørnæs til Kastaniegården og holder foredrag med e...
"Fra blå blink til rollator" og rejseinfo med Primo Tours den 07.02.2019
Torsdag den 7. februar 2019 kl. 15.00-18.30 afholder Ældre Sagen Aulum-Vildbjerg lokalafdel...
Søndagscafe på Kastaniegården 3. februar 2019
Søndag den 3. februar 2019 fra kl. 14 - 16 er der søndagscafe i Aktivitetshuset Kastaniegården i Aul...
Hyggelig besøgsaften på Birketoft 23.01.2019
Alle havde mulighed for at synge med - hver sit næb - da Aulum Y´s Men`s Club forleden havde besøgsa...
ldre nyheder
H1 - LokalHåndbogen 2019