Hvad er Linedance?
…ud over at være stærkt vanedannende?

Linedance er en danseform, hvor man danser på rækker (lines). Man danser de samme trin flere gange til samme sang, så der er rig mulighed for at lære trinene. Inden nye danse bliver du instrueret i hvilke trin du skal lave, ligesom instruktøren altid danser med, og fortæller hvilket trin der kommer næste gang.

Linedancen udvikler og tilpasser sig hele tiden. Det betyder, at alle uanset niveau og musiksmag kan danse Linedance. Det eneste, du behøver, er evnen til at tælle til 8 og holde takten.

Linedance kan tilpasses til en bred vifte af musikgenrer, lige fra traditionel countrymusik til de nyeste pop-hits. Egentlig findes der to typer; nemlig den traditionelle Linedance, hvor man danser til country, og det såkaldte New Line Linedance, hvor alt musik fra pop til rock er tilladt. Hos os i AG-Dans er vi en god blanding af de to – vi danser til alt slags musik.

Der findes tusindvis af forskellige linedance-koreografier, og det er næsten som om, at hver gang der kommer ny musik på markedet, bliver der også skabt en ny koreografi.

Linedance er en underholdende måde at dyrke motion på. Man bruger mest benene, men så sandelig også mange andre muskler i kroppen, ikke mindst lattermusklerne. Det er mentalhygiejne at træne sin hjerne til at huske, og man glemmer alle former for problemer samtidig med at man bliver fuld af ny energi.

Det bedste ved linedance er dog den ukuelige følelse af fællesskab. Folk af alle aldre og størrelser samles for at træde rundt og glemme alt om hverdagens stress og bekymringer. Og selvom trinene nogle gange kan ende i kaos, bliver det aldrig andet end et muntert rod, der får alle til at grine.

Linedance kræver ingen særligt udstyr og kan danses i almindeligt tøj, som du føler dig komfortabel i. Det vigtigste er, at skoene har lædersåler eller andre glatte såler. Løbesko er ikke velegnede.

Er du klar til at give det en chance?

Hvem er jeg?

Mit navn er Kirsten Petersen og jeg er formand for AG-Dans samt instruktør for linedanceholdene.

For mit vedkomne så har jeg danset linedance siden 2007, og jeg har elsket det lige siden den allerførste dans jeg fik udlært. Det er bare dejligt at danse.💕

Jeg har undervist i linedance siden 2011, og har haft fornøjelsen af mange skønne og forskellige mennesker på dansegulvet. Det er altid en fornøjelse når nye ansigter dukker op, ligesom gensynsglæden er stor, når gamle kendinge tropper op på dansegulvet når sæsonen starter.

I min undervisning lægger jeg stor vægt på at musikken er god, og at programmet er varieret. Et absolut must er, at vi hygger os!

Man behøver bestemt ikke være den fødte cirkushest eller scenevant, for at danse linedance. Jeg er godt klar over, at det måske kan være grænseoverskridende, at give sig til at danse rundt på en helt almindelig torsdag aften. Men det er altså sket ikke så avanceret som nogen måske tror: Vi danser med fødderne 👣 og nyder musikken. 🎼

Og vi gør det ikke for alle andres skyld. Vi gør det for os selv, fordi det giver glæde, det giver energi, og det er mega god hjernegymnastik.

Jeg kan kun opfordre til at prøve det af 😉

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)