Hvad er Linedance?
…ud over at være stærkt vanedannende?

Linedance er dans på linie uden partner, og linedance er et rigtig godt alternativ, hvis du kan lide at danse og ikke har en fast partner at danse med.

Linedance kan danses af alle uanset køn og alder. Om man er stor eller lille, tyk eller tynd, køn eller knap så køn, rig eller fattig, spiller overhovedet ingen rolle. Du skal blot kunne tælle til 8 og kunne holde takten.

Linedance danses til meget forskellig musik, lige fra det traditionelle ældre og nyere countrymusik til vals, cha cha cha, pop, rock og funkmusik. Linedance kan danses til stort set al musik, det er bare at finde taktslagene og prøve sig frem.

Der findes mange tusinde forskellige danse, det er næsten sådan, at hver gang der kommer et nyt stykke musik på gaden, så bliver der også koreograferet en ny dans.Linedance er en sjov måde at dyrke motion på. Tænk at få masser af motion samtidig med at man har det sjovt og hyggeligt.

Man bruger mest benene, men så sandelig også mange andre muskler i kroppen, ikke mindst lattermusklerne når noget er besværligt, eller man pludselig står i en anden retning end alle de andre. Det er mentalhygiejne at træne sin hjerne til at huske, og man glemmer alle former for problemer samtidig med at man bliver fuld af ny energi.

Linedance kræver intet udstyr, og kan danses i hvilken som helst påklædning. Det vigtigste er at du har noget tøj på som du befinder dig godt i, og at skoene er med lædersåler, eller en anden glat sål. Kondisko er ikke velegnede.

Er du klar til at give det en chance?

Hvem er jeg?

Mit navn er Kirsten Petersen og jeg er formand for AG-Dans samt instruktør for linedanceholdene.

For mit vedkomne så har jeg danset linedance siden 2007, og jeg har elsket det lige siden den allerførste dans jeg fik udlært. Det er bare dejligt at danse.💕

Jeg har undervist i linedance siden 2011, og har haft fornøjelsen af mange skønne og forskellige mennesker på dansegulvet. Det er altid en fornøjelse når nye ansigter dukker op, ligesom gensynsglæden er stor, når gamle kendinge tropper op på dansegulvet når sæsonen starter.

I min undervisning lægger jeg stor vægt på at musikken er god, og at programmet er varieret. Et absolut must er, at vi hygger os!

Man behøver bestemt ikke være den fødte cirkushest eller scenevant, for at danse linedance. Jeg er godt klar over, at det måske kan være grænseoverskridende, at give sig til at danse rundt på en helt almindelig torsdag aften. Men det er altså sket ikke så avanceret som nogen måske tror: Vi danser med fødderne 👣 og nyder musikken. 🎼

Og vi gør det ikke for alle andres skyld. Vi gør det for os selv, fordi det giver glæde, det giver energi, og det er mega god hjernegymnastik.

Jeg kan kun opfordre til at prøve det af 😉

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)