September 2019
Yiihaa, cowboyhatte og bonderøve med frynser
Hvordan er din opfattelse af Linedance?

Jeg husker tydeligt den første gang, jeg mødte op til linedance. Jeg var blevet overtalt til at tage med af et par veninder, men jeg var ærlig talt ikke særligt motiveret. ”Det er jo bare en flok yiiha-råbende folk med frynser og cowboyhatte”, tænkte jeg. Ja, jeg havde alle mine fordomme på plads.

Det er ikke fordi der er noget galt med cowboyhatte og frynser – det var bare ikke lige min stil. Jeg tænkte at jeg lige ville prøve linedance én gang. Men så skete der noget ret fantastisk. Den første dans jeg lærte, var til Christina Aguileras Candyman– fed musik. Og jeg stod på gulvet sammen med en masse smilende, grinende og helt almindelige mennesker. Nå okay… Det havde jeg ikke lige regnet med. Oven i det hele var det sjovt, selvom det også var ret grænseoverskridende. Man skal jo danse! Det er jo sådan noget man kun gør til fester, når det er mørkt. Men hold nu op, hvor var det sjovt. Og svært. Og skønt. Og utrolig befriende.

”Det kan jeg overhovedet ikke finde ud af”

Men hvad er det med dans, som får os til at blive forlegne og forfjamskede. Hvorfor er det nemmere for os at gå på fodbold- eller badmintonbanen? Her handler det jo i høj grad om præstation og om at vinde. Min teori er, at dans er en kunstnerisk udtryksform, hvor vi ofte kommer til kort. Vi har ikke forstand på det, og vil derfor ikke kaste os ud i det. Det kunne jo ende med at se dumt ud…

Mange opfatter dans som en konkurrencepræget idræt, hvor man kun deltager, hvis man brandgod til det. Det er ikke noget for hyggemotionister. Eller er det?

Jeg vil gerne udfordre den teori – for på mit dansegulv er der ingen konkurrence. Der er ingen krav til din kunnen og formåen. Hvis du hygger dig med det, så er min mission fuldført. For det er nemlig det, som linedance går ud på. Vi hygger os. Vi kan lide at bevæge os til musik, vi kan lide god musik – ikke kun countrymusik! Og vi kan lide en social hyggesport hvor kaffesnak, hjernegymnastik og socialt samvær er mindst lige så vigtigt som motionen.

Nyt begynderhold starter d. 19. september 2019. Læs mere her >

Kærlig hilsen Kirsten – fordomsfri linedance-instruktør

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)